С половин уста Орешарски призна, че общинските власти във Варна са действали адекватно

37368
С половин уста Орешарски призна, че общинските власти във Варна са действали адекватно

Разпоредил съм цялостно обследване къде има непочистени дерета и канали. Вероятно причина за бедствието в квартал „Аспарухово” са и незаконни постройки. Това каза премиерът Пламен Орешарски след заседание в кризисния щаб в Областната администрация на Варна.

Ще бъдат взети мерки да не се получава стесняване на участъци, защото, както виждате, „природата си прави неприятни шеги – в кавички”, добави премиерът.

Портних: Звънях на Орешарски още в 20:00 часа, никой не ми отговори

Коментарът на Цветлин Йовчев е един цинизъм. Вчера, когато всички в тъмницата бяхме до уши в кал, там нямаше държава – нямаше щаб...

Орешарски призна, че почистването на дерета и речни корита е отговорност на общините. Той обаче добави, че няма достатъчно средства за редовно почистване и не само във Варна.

Министър-председателят добави, че не вижда неадекватни действия на общинските власти в първите часове след бедствието. Това обаче е предварителен доклад, поясни той. Вътрешният министър Цветлин Йовчев обаче настоя, че не е имало добра координация между общински и областни власти. Имаше представител на общината и той полагаше много усилия, но не мисля, че беше достатъчно, подчерта той. И каза, че помощ за пострадалите ще има.

Когато природата тръгне срещу хората, не можем да очакваме, че каквито и планове да има, те ще бъдат достатъчни, заяви Йовчев. Нека оставим експертите да си свършат работата, да оценят и да видим защо се стигна дотук, каза още вътрешният министър.

Същевременно министърът на отбраната Ангел Найденов каза, че в 10:00 часа военните ще отидат в Добрич, за да видят каква е обстановката там. Поддържаме и връзка с Велико Търново, каза той. И добави, че се следи състоянието на плавателния канал, защото там има отнесени автомобили.

052 820-112 е спешният телефон във Варна*

Пълното безхаберие и хаос в държавата окончателно се изясниха след трагедията във варненския квартал „Аспарухово”. Малко п...

По данни на Нова телевизия във варненския квартал "Асапрухово" са паднали между 80 и 110 литра дъждове на квадратен метър. Това е два пъти над месечната норма.

Телевизията откри и кампания за набиране на средства в помощ на Варна. Номерът за пращане на SMS-и е 17 777, а текстът е DMS VARNA. Цената е 1 лев без ДДС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com