Първите думи на Орешарски за Варна - Портних е виновен

57891
Първите думи на Орешарски за Варна - Портних е виновен

Само кметът беше неадекватен, докато моите министри помагаха и чистеха. Това бяха първите думи на дошлия в ударената от кална вълна и невиждан дъжд Варна български премиер Пламен Орешарски.

Самият Орешарски не можа да каже нищо по същество – нито какви средства ще се отделят за подпомагане, нито колко време ще продължат спасителните дейности. Министър-председателят просто каза, че е дошъл преди минути и тепърва ще получава информация.

Потвърдено - девет жертви във Варна, две деца, един загинал в Добрич

Към момента във Варна официално има потвърдени девет жертви, две от които са деца. Предполага се обаче, че жертвите са 11. Има и една ж...

Официално във Варна е обявен ден на траур.

Дерето, което е в ниската част на "Аспарухово" до ул. "Кирил и Методий" и отвежда водата към морето, се е препълнило изведнъж, разказа репортерът на Нова телевизия Нивелина Няголова. Калната вълна е носила със себе си всякакви предмети. Няголова поясни, че това дере е различно от дерето при Джанавара. Звъняхме на 112, но никой не успя да ни се притече на помощ.

Припомняме, че при опит на Actualno.com да влезе в сайта на Варненската областна администрация - http://www.vn.government.bg/ , се появи грешка на страницата.

Междувременно във Facebook, в групата „Да помогнем на Аспарухово”, се появи статус, според който изсипалият се дъжд в „Аспарухово” е много повече, отколкото официално беше съобщено. Официалната информация е за 50 литра на квадратен метър, докато в социалната мрежа се говори за 107 литра.

Няма пряка опасност за хората в други населени места, твърди Йовчев

Току-що пристигнах в кризисния щаб и в момента се запознавам с обстановката. Ситуацията е много тежка в цялата страна, но на други мест...

Стана ясно и че в Добрич е обявено бедствено положение. Денят там е неучебен, на много места в града няма ток.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com