Новите шефове на МВР във Варна - със стари прегрешения, дори за уволнение

14749
Новите шефове на МВР във Варна - със стари прегрешения, дори за уволнение

Охранителна камера „разкри” лъжа на шефовете на Първо РПУ в София. Шефове, които сега трябва да се борят със случая "Игнатиево" във Варна. Става въпрос за сегашния директор на ОДМВР-Варна Даниел Пашов и заместникът му Никола Панчев, който е началник на Охранителна полиция в морската ни столица, информира Нова телевизия. Старши комисар Пашов е на поста си от около два месеца, като лично вътрешният министър Румяна Бъчварова посочи, че „новото ръководство” във Варна

Преди година като шеф на Първо РПУ Даниел Пашов заяви за арест на момче и момиче, че са прибрани, защото са скъсали пагон на полицай. Лъжата е разкрита, включително от органите на МВР и Пашов е наказан с дисциплинарно порицание. А Панчев е предложен за уволнение. Вместо това обаче Пашов и Панчев отиват във Варна. А иначе, ако те се бяха оказали „прави”, арестуваните момче и момиче е можело да лежат до една година в затвора.

Имало запориране и отнемане на имущество на жители на Игнатиево

Двама жители на Игнатиево са били проверявани от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) преди години, предаде Б...

Какъв е старият случай - на 15 септември 2013-та година вечерта арестуваните впоследствие момче и момиче са били на Нощта на театрите, а на връщане решили да се приберат пеша. Минавайки покрай Първо РПУ, видели трима полицаи, след което чули силно изщракване, за което по-късно разбират, че е било от счупена чистачка на полицейска кола. След това въпросните трима полицаи ги арестуват, като момичето обясни пред медиите, че са нападнали приятеля й, а тя се е опитала да получи разумно обяснение за действията им. На двамата е повдигнато обвинение за хулиганство и късане на униформа.

Кадрите от камерата в Първо РПУ, които „Господари на ефира” излъчват, показват друго. В 5:13 часа на 15 септември 2013 година момичето е вкарано в ареста, малко по-късно е доведен и приятелят й, който е закопчан с белезници към пейката. В 5:20 в стаята влиза и въпросният полицай, "обект на агресия" - Кристиян Стоянов, но неговият пагон не е скъсан, той движи свободно дясната си ръка и от записа ясно личи, че няма и следа от разпран ръкав. В 8:19 ч. камерата засича отново полицая Кристиян Стоянов  - той минава край камерата и крие дясното си рамо, вече е без жълтата жилетка и ясно се вижда, че ръкавът му вече е разпран.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com