ВАС: Марешки е арестуван незаконно

5502
ВАС: Марешки е арестуван незаконно
Снимка: БГНЕС

Арестът на скандално известния варненски бизнесмен Веселин Марешки заради спречкването му с кандидата на "Атака" за кмет на морската столица от последните местни избори Костадин Костадинов е бил незаконен. Това постанови Върховният административен съд (ВАС) с решение, което не подлежи на обжалване.

Според ВАС Марешки е нямало да се укрие, а освен това по случая е образувано бързо производство, което правело излишна заповедта за арест.

Дадоха ход на делото срещу Марешки, ще се изслушват свидетели

Варненският окръжен съд даде ход на делото срещу Веселин Марешки и Красимира Колева, обвинени за изнудване на Асен Миланов чрез заплаха...

Марешки беше арестуван на 15 октомври миналата година. Според обвинението той искал да принуди собственика на ресторант "Ред хот пица" Асен Миланов да му плаща 10 000 лева наем. Искането си Марешки обяснява с това, че имотът е на негова земя. Аптекарският бос привел "аргументи" в действие, с които нанесъл материални щети на заведението за 15 000 лева.

Марешки и придружавалата го по време на скандала Красимира Колева са с наложени от Варненския окръжен съд мерки за неотклонение "парична гаранция". За Марешки тя е 20 000 лева, а за Колева – 1000 лева. Предстои разглеждане на делото във Варненския окръжен съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com