Варна ще е следващата европейска младежка столица

15840
Варна ще е следващата европейска младежка столица
Снимка: БГНЕС

Варна победи в надпреварата за Европейска младежка столица през 2017 година. Информацията съобщи кметът на морската столица Иван Портних.

Церемонията по обявяване на победителя се състоя тази вечер в румънския град Клуж-Напока, който е носител на титлата за 2015 г. Варна изпревари другите три града-финалисти: Кашкайш (Португалия), Галуей (Ирландия) и Перуджа (Италия), информира пресцентърът на община Варна.

Рекламират в курортите каузата "Варна - Европейска столица на културата през 2019 г."

Активна рекламна кампания в курортите да популяризира кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г. Тази задач...

Отново днес стана ясно, че София ще е Европейска столица на спорта през 2018 година, а Бургас е спортен град на континента за 2015. Наградите бяха връчени на кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов в една от залите на Европейския парламент в Брюксел, информира БНТ.

Кметът Фандъкова коментира: ”Тази инициатива не е свързана с никакво финансиране, трябва да кажа на всички. Самата инициатива е мобилизираща. Тя е престижна и мобилизираща да си свършим сами работата. Очаквам от екипа, на който съм много благодарна, тази програма 2015 – 2018 с конкретни мерки и дейности”.

От своя страна кметът на Бургс заяви: ”Тази титла е награда и за всички спортни деятели в Бургас, всички спортни клубове, младите, които подкрепиха тази инициатива. Предвидили сме за следващата 2015 година повече от 60 събития, една голяма част, разбира се, ще бъдат международни”.

Инициативата за спортните градове на Европа да добие статута на Европейска културна столица със съответното финансиране поиска евродепутатът Андрей Ковачев, който е председател на една от комисиите на Европейската федерация на спортните градове.

Бургас се кандидатира за Европейска столица на спорта

Община Бургас подава официална кандидатура за Европейска столица на спорта през 2015 година. "За нас ще е привилегия, ако бъдем одобр...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com