В "Аспарухово" излизат на протест заради блок за нуждаещи се

36337
В "Аспарухово" излизат на протест заради блок за нуждаещи се
Снимка: БГНЕС

Утре, 12 септември, от 18:00 часа ще се състои протест срещу строежа на жилищен блок за нуждаещи се лица в квартал "Аспарухово". На протеста е поканен и кметът на града Иван Портних.

Причината за поканата е градоначалникът да обещае, че такъв комплекс от социален тип няма да бъде строен на територията на техния район. Проектът предвижда в него да се настанят предимно бездомни хора и представители на малцинствени групи от града.

Жители на "Аспарухово" излязоха на протест пред Община Варна

Жители на варненския квартал "Аспарухово" се събраха на протест пред сградата на кметството. Според тях няма яснота за бъдещето на евак...

Гражданите коментират, че в него няма как да се настанят пострадали от наводнението жители на ул. "Горна Студена", тъй като тези, които имат собственост, нямат право на временно настаняване. Въпреки че от общинският съвет съобщиха, че блокът е предназначен за жителите на Аспарухово, право на настаняване според общите условия ще имат всички жители на града отговарящи на изискванията - да са бездомни, социално слаби, от малцинствени групи, самотни малолетни и непълнолетни майки, което само по себе си ще обособи този блок като един голям проблем не само за жителите на "Горна студена", но и на целия квартал.

Решението да има протест беше взето на 4 септември. Тогава беше внесена подписка в общината от 3800 души, които са против строежа на блок за социално слаби лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com