Трето РПУ във Варна иска да си говори за статистика, не за кражби

25337
Трето РПУ във Варна иска да си говори за статистика, не за кражби
Снимка: БГНЕС

Повечето от хората в Игнатиево, където се счита, че има „клан на джебчийки”, имат луксозни къщи – в бароков стил и карат скъпи коли. Доста от тях обясняват, че се занимават със строителство, но на тяхно име няма регистрирани фирми. Обяснението – били подизпълнители.

Една от жените с луксозна къща и скъп автомобил има три присъди за кражби само в България. Масово хората с хубави къщи и коли в Игнатиево са регистрирани като социално слаби и получават помощи, посочва Нова телевизия в свое разследване.

Убилата човек охрана на мол във Варна вземала хиляди, за да пуска джебчийки

10 000 лева такса за „охраната в мола” дават джебчийки, за да не бъдат закачани. 2 000 лева, за да бъдат трити за...

Полицаите от Трето РПУ във Варна първоначално отказват да коментират записите със скрита камера. Питайте ме нещо конкретно, за да отговоря, казва един от полицаите и почва да цитира статистически данни за престъпността в морската ни столица. Нали записите от охранителните камери в мола се дават от охраната там на полицай – как ще се манипулира, как ще се „изгуби”, възмущава се друг полицай. От Нова телевизия изрично уточниха, че са изрязали кадри с грозното поведение на началника на РПУ-то и подчинените му и добавиха, че полицаите отнесли случая към „Вътрешна сигурност” – Трето РПУ не му била това работата. А по статистика от началото на годината в двата мола във Варна има девет кражби.

Цялото джебчийство у нас процъфтява под ведрия поглед на родната полиция, категоричен беше адвокат Николай Хаджигенов – човекът, който защитаваше обвинените в опит за убийство на Делян Пеевски, чийто случай дори не влезе в съда. МВР е част от проблема – видяхте „тези нечленоразделни началници”, какво очаквате от тях, попита риторично юристът.

Същевременно бившият главен секретар на МВР Николай Радулов заяви, че бивш районен комисар в Несебър имал три хотела. Откъде имаш пари – всички знаят, каза Радулов. Той изказа предположение, че не се прави разследване на варненската полиция, защото винаги се стига до името на голям началник и тогава следователите се пращат на продължителна командировка, а след това биват и уволнявани. Вижте колко полицаи по курортните места, като им се прави проверка на доходите, са с "наследство" от умрелите им лели, заяви Радулов.

У нас полицията има две функции – социална, да си вземат заплатата и статистическата. Единствената битка, която МВР е спечелило в последните 25 години, е с анорексията, възмути се Хаджигенов. А Радулов даде друг пример – как за липсата на цена и на най-малкия молив в малка книжарница се налага глоба, но в определени скъп магазини с часовници без цени няма ни гък, ни стон. Ако някой полицай го оберат, знаят много добре на кого да се обадят, за да бъде върнато открадното, сигурен е Радулов. В този му вид МВР трябва да се заличи – престъпността у нас процъфтява, няма престъпност, която да не се покрива от полицията, подкрепи го Хаджигенов.

Неделният протест на Варна - за оставка на шефовете на МВР и още нещо

Оставка на шефа на Областната дирекция на МВР Николай Калчев и на заместника му Димитър Димитров ще искат варненци на протест, организи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com