Стотици хора се евакуират от три села във Варненско заради язовир "Цонево"*

22535
Стотици хора се евакуират от три села във Варненско заради язовир "Цонево"*
Снимка: БГНЕС

Над 600 души ще бъдат временно изведени от варненските села Величково, Гроздьово и Дъбравино, предупредиха от МВР. Евакуираните хора са настанени в училища в град Дългопол, където им е осигурена храна и вода и към 17:10 операцията е приключена, уточнява силовото министерство.

Евакуацията на хората от трите населени места се наложи, след като язовир "Цонево" започна да се изпуска контролирано. Очаква се хората да бъдат временно изведени и настанени в две училища в град Дългопол.

Язовир "Елешница" в община Дългопол прелива

Язовир „Елешница” в Община Дългопол прелива. Това съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев. Обстановката в община ...

Екипи от пожарникари и спасители продължат да наблюдават критичните участъци и водните нива на реките и хидротехническите съоръжения в района. Полицейските служители бдят за сигурността в евакуираните населени места.

Към момента не се налага евакуация на жителите от селата Долен чифлик, Горен чифлик, Пчелник и Старо Оряхово. Хората от тези населените места са известени, че при нужда ще бъдат транспортирани до безопасно място.

Приканват се всички жители на засегнатите от наводненията населени места да спазват стриктно указанията на служителите на вътрешното министерство и правилата за безопасно поведение.

По думите на инж. Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението" евакуация ще има и в Добричко - над 400 души. Става въпрос за две села до язовир "Одринци"- село Долина и село Одринци. Евакуацията ще бъде извършена тази вечер.

Потенциално опасни язовири във Видинско ще бъдат инспектирани

18 язовира, които представляват потенциална опасност, ще бъдат проверени на територията на област Видин до края на тази седмица. Провер...

* Информацията е актуализирана

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com