Солени глоби за фирмите за снегопочистване във Варна

2911
Солени глоби за фирмите за снегопочистване във Варна
Снимка: БГНЕС

Драстични глоби ще бъдат наложени на фирмите, отговарящи за снегопочистването във Варна, заради несправяне със зимната обстановка. Това заяви пред БНР кметът на града Иван Портних.

Той обясни, че в полунощ е наредил на площада пред Катедралата в морската столица да бъде представена цялата налична техника и е извършил проверка на място. Затова е необяснимо фирмите да не се справят с почистването на улиците, категоричен бе Портних.

Пристанище Варна 1 е затворено заради силния вятър

Пристанище Варна 1 - Изток е затворено за маневри на ненатоварени кораби, съобщава Координационният център на порта. Причината е силни...

"Всички фирми, които носят отговорност за снегопочистването, ще бъдат санкционирани в най-големия размер, който е допустим. Смятахме санкциите в момента приблизително, става въпрос за стотици хиляди левове. Не може във вторият по големина град в България да бъде зависим от небрежността на определени лица. Няма как да се обясни фактът, че при наличието на цялата тази техника в 12 часа през нощта пред Катедралата, градът осъмна в такова състояние", каза кметът на Варна. 

С подобни санкции за стотици хиляди лева, ще бъдат наказани и сметопочистващите фирми, които оставиха цели райони на Варна с неизвозен няколко дни боклук.

Ситуацията в морската столица е овладяна, работят учебните, здравните и социалните заведения, градският транспорт възстанови нормалния си график.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com