Ремонтиран с протекцията на ГЕРБ централен булевард във Варна пропадна

12173
Ремонтиран с протекцията на ГЕРБ централен булевард във Варна пропадна
Снимка: БГНЕС

Огромна дупка затвори за почти цяла седмица варненския булевард "Владислав Варненчик" на кръстовището край магазин "Технополис". Асфалтът пропадна заради свличане на дъждовната канализация. Това предизвика огромни задръствания и разстрои трафика в цялата западна част на града, предаде в. "Сега".

Скандалът е огромен, тъй като булевардът бе ремонтиран миналата година, преди двата вида избори - парламентарните и извънредните местни. Застъпник на реконструкцията беше тогавашният и сегашен министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, която после оглави варненската листа на партията. Правителството на ГЕРБ отпусна 5 млн. лв. за ремонта и личеше, че целта е лентата да бъде прерязана преди вота за Народно събрание. Оказа се обаче, че парите стигат единствено за преасфалтиране. Подземната инфраструктура не бе подменена, което е причина за сегашната авария. Екипи на ВиК и строителни фирми изляха бетон през уикенда, за да спрат пропадането.

Парадоксът е още по-голям, тъй като "Владислав" и други варненски булеварди ще трябва цялостно да бъдат реконструирани заради стартиралия проект за интегриран градски транспорт. За безсмислието на ремонта на "Владислав" бе намекнал и бившият кмет Кирил Йорданов в словесна престрелка миналата пролет със служебния премиер Марин Райков.

Варна ще постави експериментално подземни контейнери

Община Варна ще започне експериментално поставяне на подземни контейнери за смет. Информацията съобщи кметът на морската столица Иван П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com