НПО: Портних позволява строеж в Морската градина след изрична съдебна забрана

9358
НПО: Портних позволява строеж в Морската градина след изрична съдебна забрана
Снимка: БГНЕС

В Морската градина на Варна се извършват за пореден път строителни дейности, в имота собственост на "Зърнени храни - Силистра" АД. Под прикритието на заграждения се излива бетон за конструкцията на нова сграда. Считаме, че това е поредната стъпка към разграбването на Морската градина - символа на Варна, както и посегателство към установения правов ред. Това пише гражданската организация "Варна диша".

Инвеститорът се опитва да замаскира това свое деяние под претекст, че прави ремонт. Длъжни сме да уточним, че ремонт може да се извършва само на съществуваща сграда, а такава отдавна няма. Освен това, имотът няма одобряван план за застрояване, нито има изработена план-извадка с предвидено застрояване. Това е така, понеже той попада в устройствена зона "градски паркове и градини за широко обществено ползване", обясняват от ГС "Варна диша".

Заради Морската градина и куп мръзни чорапи варненец преживя съдебна перипетия

Варненцът Масис Бояджан се размина с глоба от 100 лева заради хулиганско поведение след гневна обществена реакция. Бояджан беше заплаш...

НПО-то пита, защо след като през 2014 година Варненският административен съд потвърждава заповед на РО "НСК", че пристрояване и ремонт не може да има, тъй като сградата няма градоустройствен статут, кметът на морската столица Иван Портних е издал нова заповед за строителство?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com