Цветанов си направи оглушка за победата в Игнатиево, обвини РБ в купуване на гласове

15699
Цветанов си направи оглушка за победата в Игнатиево, обвини РБ в купуване на гласове
Снимка: БГНЕС

В Игнатиево, прочуло се като убежището на джебчийките, се случват крайно интересни неща. Там кандидатът на ГЕРБ Анастасия Кадиева печели на втори тур с 95,95%, след като на първи досегашният кмет Димитър Димитров води с 42,12% на 41,11% за Кадиева, но „в миг на прозрение” си подарява гласовете на новата кметица.

Според информация на Нова телевизия бившият вече кмет е бил притискан и затова решил да си подари гласовете на ГЕРБ, като основна фигура бил новият кмет на Аксаково Атанас Стоилов, който също е кандидат на ГЕРБ. Тази година беше избори без избори – не можахме да гласуваме, оплакват се хора пред камерата на Нова телевизия.

Новият кмет на Игнатиево избран с 96%

С 95,95 % беше избран кметът на най-младия град в България Игнатиево, който е известен с джебчийските кланове, предаде Дарик. На балот...

По случая коментар на прави бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Той обяви, че не е работа на местната власт да се бори с джебчиите. По думите му старият кмет си бил издигнат от „някаква друга партия”. Издигнахме наш кандидат като реакция на ситуацията и той спечели, посочи Цветанов, без да влиза в коментар защо новата кметица се информира от телевизията какво става в Игнатиево.

Местните избори през погледа на Цветанов

На въпрос защо загубата на ГЕРБ в Плевен толкова ядоса Бойко Борисов, Цветанов отговори, че е заради емоционалното състояние на Реформаторския блок на база фактическите резултати. Представяте ли си ако Реформаторите бяха спечелили в национален мащаб – ми те сигурно нямаше да стъпват по земята, възмути се Цветанов. И изкара статистика какво точно са спечелили Реформаторите – само Добрич, защото Плевен бил резултат от коалиция. В Добрич Реформаторите имали 20-тина хиляди гласа – прекалено слаб резултат, ако аз го имах като председател на предизборния щаб, щях да си подам оставката, каза в прав текст бившият "силовак" номер едно на България.

Цветанов обяви и, че като резултат на всички управляващи партии се доказала стабилността на правителството. Това беше отговорът му на въпрос дали като им е толкова слаб резултатът на Реформаторите, трябва да се оттеглят от управленската коалиция. На въпрос дали е в конфликт с Реформаторите, Цветанов отговори, че му било дискомфортно в студиото, защото не си е завел дъщерята на детска градина днес.

Джебчиите от Игнатиево се гласят да стават общински съветници на Аксаково

Вторият кандидат за общински съветник в Община Аксаково е изключително интересен човек. Това е Васил Стоянов, който според Нова телевиз...

Направихте ли си труда да видите какво правеха Реформаторите в Добрич? Там са давали ваучери за аптека, да не ѝ правя реклама. Вижте ромските секции в Добрич какъв е резултатът на Реформаторите и нашият. Доколкото разбрах, ромите са доволни, защото токът им е платен, завърши офанзивата Цветанов.

На въпрос за изключително многото сгрешени протоколи и конкретно този за Нови Искър – където се събират 61+73 гласа, след като 73 е задраскано число, Цветанов отговори, че не може да коментира, защото не е член на никоя отговорна комисия. Нямам информация наш кандидат да се е възползвал от Изборния туризъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com