Бъчварова за Игнатиево - тарторите се крият, трудно е да ги намерим

11899
Бъчварова за Игнатиево - тарторите се крият, трудно е да ги намерим
Снимка: БГНЕС

В мое лице и в лицето на сегашното ръководство на МВР няма покровителство като това, за което говореха джебчийките във Варненско. Има няколко твърдения и се опитваме да установим доколко са верни и кой стои в джебчийската схема, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в коментар за скандала „Игнатиево” пред Нова телевизия.

За Бъчварова акцията в Игнатиево от онзи ден е успех, защото участвала и НАП. Бъчварова не обвинява и не защитава никого, докато не завършат проверките за дейността на ОДМВР-Варна.

Готвят нови арести срещу джебчийската мафия в Игнатиево

След акцията на полиция и данъчни в Игнатиево, при която бяха задържани 13 души, се очаква още хора, свързани с джебчийската мафия, да ...

Вътрешният министър поясни, че освен арестуваните в Игнатиево, имало описани десет имота. Предстояло обаче да се намерят „тартори” в схемата. Очевидно са се скрили, трудно е да ги намерим, каза Бъчварова.

От думите на вътрешния министър стана ясно, че джебчийките, показани от Нова телевизия, нямали присъди, ами дела, които не са минали в съда окончателно. Бъчварова не пожела да „спекулира” дали прокуратурата не се бави нарочно по тези случаи.

Вътрешният министър беше попитан и защо производства за купуване на гласове срещу тартори в ромската махала в Игнатиево са прекратени. Не знам за това, лаконична беше Бъчварова и призова „всеки”, който има информация за ходили там политици да купуват гласове, да се обърне към МВР. Не изключвам всичко, което се случва в Игнатиево, да е с политическа протекция. Ще разследваме всички следи, включително за купуването на гласове, добави Бъчварова.

Не изключвам да има политическа протекция от високо ниво, призна с половин уста Бъчварова след въпрос дали знае, че има информация за обещание към джебчиите в Игнатиево, че и този път ще им се размине. Факт е, че в ОДМВР-Варна имаме най-ниските резултатите по успеваемост, добави тя. Бъчварова изрично подчерта, че нямало обществена поръчка за ремонт на покрива на сградата на ОДМВР-Варна от фирма на Бако Стоянов – сочен за лидер на джебчийките в Игнатиево.

Актуалните теми

Бъчварова от Варна: Ще има проверка "по определени линии на дейността на МВР"

Нова организация за контрол на работата на охранителните фирми във Варненска област, както и проверка на "определени линии на дейността...

Според Бъчварова отмяна на фалшиви адресни регистрации може да стане факт чак като минат вече внесени законопроекти, които сега се обсъждат в парламента.

Румяна Бъчварова беше попитана и дали ГЕРБ и ДПС не се плашат от референдумите, след като на първо четене прагът на валидност не беше променен – поне толкова гласове, колкото на последните проведени парламентарни избори. Вътрешният министър оправда прага с тезата, че малцинството не можело да определя вместо мнозинството. И припомни, че заради политическата картина има много решения, които се вземат при различни конфигурации.

Бъчварова не пожела да коментира изказването на Лютви Местан да не се преиграва с референдумите, защото референдумът можел да следва конюнктурата на доминиращи настроения в обществото.

По отношение на Гърмен Бъчварова заяви, че някои от жителите са повикали футболните агитки. И пак напомни, че Община Гърмен няма възможност да предложи общински жилища на хората, чиито незаконни къщи бъдат разрушени.

За убийството на 16-годишния Георги вътрешният министър увери, че се работи много активно, за да се установи кой е бил в района на престъплението по времето на извършването му. Бъчварова подчерта, че е работна версия евентуалното участие на футболни хулигани в убийството и добави, че засега нито една версия не е отхвърлена.

Във Варна ще борят джебчийките с образователни клипове в градския транспорт

За борба с джебчийките във Варненско местните власти са предвидили две основни мерки, стана ясно от репортаж на Нова телевизия. Първат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com