Арестуваха българин след разследване в Австрия за трафик на хора

1373
Арестуваха българин след разследване в Австрия за трафик на хора

Състав на Варненския апелативен съд потвърди днес задържането под стража на Любомир Йорданов, задържан миналата седмица от ВОС на основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от компетентните власти в Австрия.

36 годишният варненец е със ЕЗА, издадена на 19 януари тази година от прокурор на Инсбрук. Властите в Австрия водят наказателно преследване спрямо Йорданов заради 4 отделни престъпни деяния, свързани с трафик на жена, принуждавана да проституира в района на Инсбрук, съобщиха от съда.

Започна разследване за смъртта на иракчанката край Харманли

Районна прокуратура-Харманли наблюдава досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на 22-годишна жена от Ирак. Разс...

Престъпленията са осъществени в късната есен на 2014 година. Трафикът на сънародничката ни е бил придружен с брутално насилие спрямо нея, системно малтретиране, телесна повреда, заплахи и отнемане на „спечеленото” от проституция.

За да потвърди ареста на Йорданов днес Варненският апелативен съд сподели основанията на първата съдебна инстанция. ЕЗА е издадена от компетентните власти на Австрия, посочва БГНЕС.

И този съд няма съмнение относно основанията за наказателно преследване на българина. Обстоятелството, че той има осъждания в България за престъпления от общ характер потвърждават извода, че законосъобразна в настоящия момент е единствено мярката за неотклонение „задържане под стража”.

Това определение на Варненския апелативен съд е окончателно.

Прокуратурата започна разследване за пострадалия работник във ВМЗ - Сопот

Районната прокуратура в Карлово разследва инцидента с пострадалия работник във ВМЗ - Сопот. По случая е образувано и досъдебно производ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Варна