Абсурдни велоалеи и във Варна

27705
Абсурдни велоалеи и във Варна

Колоездачи от Варна са възмутени от новите велоалеи в града.

Те са част от Проекта за интегриран градски транспорт, финансиран с европейски средства. Общата им дължина е около 15 километра.

Частни съдебни изпълнители тръгват срещу неизрядни данъкоплатци във Варна

Девет частни съдебни изпълнители, ангажирани от общинската администрация във Варна, са тръгнали по петите на длъжници към местната хазн...

Според варненци велоалеите са абсурдни, защото на много места има неравности по пътя, често те рязко се стесняват, слизат на пътното платно, а после се качват, минават през шахти, табели и стълбове и други подобни препятствия.

Творческото отношение към строежа на велоалеи в България явно е сериозно разпространено. Преди време в Плевен, по проект от времето на предишния кмет на града Димитър Стайков от ГЕРБ, бяха разчертани подобни велоалеи на стойност 800 000 лева.

Проблемът е, че в Плевен всъщност няма как да се премахнат напълно абсурдните велоалеи. Причината – проектът е част от по-голям проект, за интегриран градски транспорт, който е спонсориран с евросредства. Този проект за интегриран градски транспорт е на стойност 18 млн. лева, а ако велоалеите в него ги няма така, както са били подадени и одобрени, градът ще трябва да плати до 4 млн. лева глоба.

Във Варна съдят 3 джебчийки

Варненската районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу три джебчийки, едната от които непълнолетна, за кражба на портмоне, два моб...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com