Здравният министър се включва в дискусия за реализацията на младите медици във Варна‏

4130
Здравният министър се включва в дискусия за реализацията на младите медици във Варна‏
Снимка: БГНЕС

Втора национална дискусия от кампанията „Млад медик” ще се проведе от 13:30 часа в УМБАЛ „Св. Марина” във Варна. Тема на дискусията е: „Възможности за професионално развитие на младите лекари - проблеми и решения”. Кампанията „Млад медиик” се организира от в-к „Стандарт” и Дарик радио, с подкрепата на Министерството на здравеопазването и Българския лекарски съюз. В нея ще се включи ресорният министър д-р Петър Москов.

Целта на кампанията е чрез открит диалог и експертни предложения да се създадат работещи механизми, които да спомогнат за реализацията на младите лекари и медицински сестри в България. По време на дискусията в болница „Св. Марина” ще се коментират въпросите за достъпа на качествено обучение и иновации. В проявата участие ще вземат млади лекари и медицински сестри, болнични мениджъри, ректори, представители на изпълнителната, законодателната власт и медиите.

И Бойко Борисов е наясно с позволена от Петър Москов шуробаджанащина

Преди почти един месец Actualno.com зададе задочно серия от въпроси на министъра с най-висок рейтинг във второто правителство на Бойко ...

„Професионалното развитие на младите лекари е невъзможно без осигуряването на качествено медицинско образование и продължаващо обучение. Професионалното развитие не може да се проведе и без младите лекари да имат достъп до най-добрите технологични достижения и иновации в медицината. Само ако един лекар има нужната квалификация и възможността да работи със съвременните технологични достижения, той може да осигури качествено и комплексно лечение на пациентите, каквито са и амбициите на здравното министерство. Поради тази причина ще посветим втората дискусия от кампанията "Млад медик" на възможностите за професионално развитие на младите лекари, проблемите и решенията”, съобщават организаторите.

Дискусията ще бъде разделена на две части. Първата ще засяга осигуряването накачествено образование по медицина у нас, а втората на достъпа на медицинските специалисти до иновации, за да се гарантира доброто лечение на българските пациенти.

За да намерят адекватно решение всички проблеми в тази сфера в дискусията ще участват както представители на държавната власт (в лицето на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и неговия екип), така и на медицинската общност, на индустрията и пациенти.

В дебатите ще се включат водещи лекари, медицински сестри, директори на болници, ректори, кметове, ръководствата на съсловните организации и ресорната комисия в Народното събрание.

Петър Москов в центъра на модел "КОЙ" за санаториумите на България

Сигурен съм, че ще деинсталираме модела „КОЙ” – първо го заявяваме и след това се справяме с него. Това заяви сегашни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com