Във Варна се бавят европейски проекти

4770
Във Варна се бавят европейски проекти

Ремонтите на централните варненски булеварди се извършват с пари от местния бюджет, въпреки че може да бъде използвано европейско финансиране. Това заяви в ефира на Дарик независимият кандидат за кмет на морския град Чавдар Трифонов. Като пример той посочи отсечките „Мария Луиза“ и „Осми приморски полк“, които са част от одобреното трасе по проекта за интегриран градски транспорт.

„Моето впечатление е, че ремонтите бяха финансирани от бюджета на Варна. Когато имаш възможност да финансираш проект, който е на стойност две детски градини или едно училище, е повече от естествено да използваш друг източник, а не данъците на хората. Това е, меко казано, възмутително, а и необяснимо. Кое налагаше това бързане? Разбирам, че трябва да се показва предизборна активност, но не мога да го приема. В почти всички проекти на Варна имам такъв тип проблеми – всички са забавени и забатчени“, коментира Трифонов.

От Пристанище Варна очакват развитие по въпроса с "Южен поток"

„Към момента договорът за газопровода „Южен поток” е действащ. Една част от тръбите са на трето кейово място, а друга...

Според него работата по проекта за интегриран градски транспорт била несериозна, тъй като до миналата седмица нямало назначен нов екип, след като старият подаде оставка. Единственото изпълнено досега била доставката на новите автобус.

„С изключение на малкото вълнички по бул. „Княз Борис I” , е много хубаво да караш по новия асфалт", призна Трифонов, но допълни:

„Хайде да не се блъскаме в гърдите – имаме данъци, проекти, огромна администрация и всеки може да разпореди да се прави този асфалт. Хубаво е, че започна да се прави нещо, тъй като предишната администрация беше позабравила тези си задължения. Затова и сме свалили толкова много летвата - да се радваме, че с наши пари се асфалтира една улица. Много други неща се забатачиха от невероятния фокус да приключат всички тези проекти и администрацията буквално блокира“, каза още Трифонов. Според него кметът Иван Портних е изорал града, за да получи нова номинация.

Единственият голям европейски проект, който може да се случи, е за пречиствателната станция във Варна, смята Трифонов. По него обаче също имало забавяне и наложена санкция в размер на 1,5 млн. лв., допълни независимият кандидат. По думите му през последните 2 години Община Варна е подала европейски проекти за 10 млн. лева, сред които и социалния блок в „Аспарухово“ за 3,5 млн. лв., който няма да се реализира. Трифонов се оплака, че не е получил отговори на запитванията си до общинската администрация за параметрите, сроковете и изпълнението на редица проекти, сред които и този за интегриран градски транспорт.

Спасителите започват работа на плажа във Варна

Броени дни остават до официалния старт на плажния сезон. Още този уикенд спасителите вече ще бъдат на постовете си. „Ще има разп...

Независимият кандидат очаква да стигне до балотаж на местните избори, на които ще оглавява и листа за общински съветници. Тя ще бъде подредена до края на следващия месец и подкрепена от партии в Реформаторския блок. Изборните резултати ще покажат дали самостоятелното явяване на вота на СДС ще донесе повече позитиви или негативи, заяви кандидатът за кмет.

„Това не е отцепване на СДС от Реформаторския блок, а на Янко Станев. Г-н Станев е врял и кипял в общинските дела и явно държи пак да бъде в Общинския съвет. За негово съжаление това няма да стане чрез листа, на която аз съм водач“.

След като вече беше подкрепен от ДСБ, Трифонов очаква подкрепа и от Патриотичния фронт.

Състоянието на градска инфраструктура, липсата на места за паркиране и безработицата са основните проблеми за варненци според анкета, проведена от екипа на Чавдар Трифонов. Допитвания ще бъдат направени и във всеки един район на града.

Общински съветник във Варна ходатайства за застрояване на Фичоза

Застрояването на Черноморието е факт от много дълго време. Такъв е и случаят във варненската местност Фичоза, показан по Нова телевизия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com