Варненските плажове откриха летния сезон

6176
Варненските плажове откриха летния сезон
Снимка: Thinkstock

От днес, 22 май, плажовете във Варна са отворени за посетители. 18 са разкритите спасителни постове, в които дежурят по двама души. Осигурени са и линейки с дежурни лекари, включително и на плажа в квартал "Аспарухово". Това съобщи Андрей Василев, търговски директор на фирмата концесионер.

Цените не са променени от миналия сезон - по пет лева за шезлонг и чадър в Централната зона и по три лева в "Аспарухово".

Общински съветник във Варна ходатайства за застрояване на Фичоза

Застрояването на Черноморието е факт от много дълго време. Такъв е и случаят във варненската местност Фичоза, показан по Нова телевизия...

Василев обаче припомни, че още през 2014 г. е настоявал да бъде създадена плажна полиция, която да следи за кражби и нерегламентирана търговия по време на сезона:
 
"Аз неведнъж съм говорил за необходимостта от плажна полиция и хора, които да следят за реда, за намаляване на кражбите,за тази амбулантна търговия, която се извършва на самия плаж. На този етап нямаме и по какъв начин и средства, и възможности, да реагираме", каза Василев.

"Миналата година направихме една пилотна програма. Пуснахме плажна охрана, която не е с правата, които би имала една полиция. Така че продължавам да изразявям мнение, че е необходимо да има плажна полиция. Надявам се през тази година нещата да са малко по-нормални", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com