Варна тръгва на протест заради унищожението на горите при "Аспарухово"

11243
Варна тръгва на протест заради унищожението на горите при "Аспарухово"
Снимка: БГНЕС

Варненци излизат на мирен протест против изсичането на горите край варненския квартал "Аспарухово". Протестът ще се състои в събота, 28 март, от 11:00 часа, предаде БГНЕС.

Девет месеца след злощастното наводнение на нашия красив квартал ние сме свидетели как вместо да се извършва масово залесяване, горите над "Аспарухово" са подложени на нестихващи сечи. Нека спрем това безумие преди да ни е връхлетяла следващата природна стихия. Ние нямаме право да допуснем втори потоп на "Аспарухово", заявяват недоволните граждани.

На протеста всеки ще може да покаже снимкови материали от унищожаването на дърветата край "Аспарухово", както и да направи публично изявление по темата. По време на протеста всеки ще може да се подпише за забрана за сечи над "Аспарухово".

Целта на похода е всеки да може да се докосне до малкото незасегнати гори, както и да усети с всичките си сетива ужаса от безразборното унищожаване на "белите дробове" на града. Конкретната цел е да се обходят горите над "Аспарухово" и да се маркират с географски координати на всички сечи и най-вече на тези, които са станали след наводнението през юни 2014г, казват гражданите.

На протеста и похода са поканени представители на централната и местна власт, имащи отношение към темата. Ние разчитаме, че разумът и човеколюбието в тях ще надделее и те ще застанат зад интересите на жителите на кв. "Аспарухово" и неговите гости. На протеста и похода са поканени и всички местни еко организации и туристически дружества. Каним също така и всички специалисти по горите и биоразнообразието, заявяват гражданите.

Гората дава чист въздух, гората подобрява местния климат, гората е дом на защитени растения и животни. Разходките в горите укрепват духа и тялото. Нека да защитим нашите гори, нека да покажем с реални действия, че ги ценим и ги заслужаваме, завършват гражданите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com