Варна излиза с искане за оставки в МВР и прокуратурата заради джебчийките

26440
Варна излиза с искане за оставки в МВР и прокуратурата заради джебчийките

Проблемът с джебчийките във Варна си остава въпреки усилията на куп доброволци, които опитват да ги спрат, особено в градския транспорт.

В неделя, 1 февруари, предстои протест заради нерешения проблем с джебчийките във Варна. На протеста ще се искат оставки на отговорните лица в институциите.

Експерт: Държавата да разкрие показаните убийства

"Службите са безсилни пред разстрелите, държавата трябва да реши тези проблеми и да няма подобни ексцесии, но тя не го прави, затова пр...

Според мнозина от доброволците, участващи в гражданските патрули, зад джебчийките стои политическа партия. Като тартор на джебчийките се сочи Бако Стоянов, а като център, в който се „люпят” крадлите, се сочи Игнатиево. Пред Нова телевизия Стоянов отрича, че има нещо общо с джебчийките. Във Facebook има специална група, посветена на джебчийките, в която името на Стоянов е сочено като основен организатор – от създателя ѝ Калоян Георгиев. Стоянов казва, че ако Георгиев продължава в този дух, ще вземе мерки – ще пише жалби.

Бако Стоянов за малко не става кмет на Игнатиево на последните избори и е оправдан по обвинение за купуване на гласове. Бизнесменът не иска да каже с какъв точно бизнес се занимава.

Дотук от МВР във Варна не дават конкретни данни какво се прави, за да се спрат джебчийките. През миналата година са задържани 216 лица, от които на 27 лица е повдигнато обвинение. Прокуратурата обаче не води статистика коя кражба е „джебчийство” и коя е друг вид кражба.

Според хора от гражданските патрули кражбите в градския транспорт във Варна са намалели, но те твърдят, че „така не може да се продължава”. Институциите трябва да се заемат, не става само с шум от гражданите и от медиите, твърдят хората от патрулите. Нека институциите проверяват как си е построил палата в Игнатиево „този господин”, заяви едно от момчетата по адрес на Бако Стоянов.

Грабежите в село Мечка продължават сякаш нищо не се случва

Кражбите в село Мечка продължават да бъдат ежедневие. Типичен пример е домът на баба Здравка, която е барикадирала вратата си с поставе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com