Съкращават 10% от персонала в РЗИ Варна

35570
Съкращават 10% от персонала в РЗИ Варна
Снимка: Thinkstock

10% съкращение на персонала се предвижда в  Регионалната здравна инспекция - Варна. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна д-р Веселина Божилова, председател на СО на КНСБ в РЗИ - Варна.

Тя посочи, че нищо официално, като изходящ номер и подпис от Министерство на здравеопазването няма, но тя е дочула тази информация и е уведомила централата в София. „Колегите са се добрали до съответните документи с разработки – колко хора, какви бройки, какви пари. В писмо без подпис и изходящ номер се иска до четвърти март директорите на Регионалните здравни инспекции в страната да представят съответните съкращения. Неприятното е, че никой не ни е уведомил за това, не е договорено нито с тристранния съвет, нито със синдикатите и това нещо се прави безкрайно подмолно”, подчерта д-р Божилова. Тя допълни, че в други инспекции в страната този процент е по-голям от 10.

Стефания Пасамонте и Анна Фурнаджиева са солисти в симфоничен концерт

На 27 февруари от 19 часа Симфоничният оркестър на Държавна опера Варна  ще изнесе концерт, в който под диригентството на Стефано ...

„Това ще доведе до отпадане на звена и функции и разпад на системата, а при критични ситуации, като наводненията през миналата и тази година - до невъзможност за бърза и своевременна реакция за опазване здравето на населението. Централната администрация не може да разбере, а може би и не иска, че в тези звена не работят чиновници, а лекари, лаборанти и инспектори - и те не работят на бюро, а на терен.

При продължаващо нежелание от страна на Министерство на здравеопазването да преразгледа становището си, ще предприемем съответни протестни действия в рамките на закона, който също ни дискриминира като право на протест”, подчерта още д-р Веселина Божилова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com