Семинар за родители на деца с хронични заболявания във Варна

12476
Семинар за родители на деца с хронични заболявания във Варна
Снимка: Thinkstock/Guliver

На 7 март, събота, в сградата на Община Варна, зала Варна, ще се проведе семинар за родители на деца с хронични заболявания и деца, нуждаещи се от специална диета.

Инициативата е част от проекта за интегриране на деца с хронични заболявания в детските заведения, подета от детските клиники на УМБАЛ „Света Марина”, Община Варна и пациентски организации на хора с редки болести.

Безплатни прегледи за неврологични заболявания в Ловеч

Днес, от 18:00 часа, в Община Ловеч ще има среща на лекари и медицински специалисти от Ловеч с детския невролог от УСБАЛНП „Св. Н...

До момента в рамките на проекта Община Варна пое ангажимент за приготвяне на храна за малките пациенти с глутенова непоносимост, алергии, и други метаболитни редки заболявания  и др, което да улесни интегрирането им в масови детски и учебни заведения.  Университетската болница „Св. Марина“, Медицинският университет и Община Варна пък стартираха пилотен проект за  грижа за децата с диабет в детските градини и ясли.

На предстоящото събитие ще бъдат представени напредъкът по двата проекта. Родителите ще имат възможност също да се срещнат с медицински специалисти и представители на администрацията, които да отговорят на всички техни въпроси

Родителите ще могат да получат информация за достъпа до социални, услуги, за процедурите за освидетелстване от ТЕЛК, както и съвети от психолог.. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Варна