Първи международен балетен форум ще се проведе във Варна

6882
Първи международен балетен форум ще се проведе във Варна

Първи Международен балетен форум ще се проведе във Варна. Това обяви на пресконференция Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна, предаде  „Фокус” . Форумът ще бъде част от шестото издание на Опера в Летния театър 2015. В афиша се запазва задължителното място на рядко изпълнявано заглавие, заглавие за по-широката публика – мюзикъл или оперетно заглавие, както и гала – концерт.

Изненадата в афиша на Опера в Летния театър - Варна 2015 е откриването на Международен балетен форум, посветен in memoriam на великата прима Мая Плисецкая. „Варна е градът на световното балетно изкуство, учредител и главен фактор за провеждането на Международния балетен конкурс”, посочи Даниела Димова. Тя коментира, че публиката, която обича балетно изкуство, остава в едногодишна пауза, след провеждането на Международния балетен конкурс, който се провежда през година.

Във Варна се бавят европейски проекти

Ремонтите на централните варненски булеварди се извършват с пари от местния бюджет, въпреки че може да бъде използвано европейско финан...

Това е и причината, да се стигне до създаването на нов балетен форум – биенале. Той е резултат от ползотворното сътрудничество със з.а. на Русия и главен балетмайстор на Държавна опера-Варна Сергей Бубров, се пристъпва към поднасяне на балетно биенале в годините, свободни от Международния балетен конкурс.

Две представления ще бъдат поднесени на откриването на форума през това лято. На 27 юли – Кармен данс, Съвместна продукция на ТМПЦ - Държавна опера Варна и Държавен театър за опера и балет в Красноярск и на 29 юли премиера на знаменития балет, по музиката на Сергей Прокофиев Ромео и Жулиета. На сцената на Летен театър ще бъде видяна мащабна продукция от над 50 балетисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com