Протест в община Вълчи дол заради изграждане на сметище

7098
Протест в община Вълчи дол заради изграждане на сметище
Снимка: бгнес

Около 150 жители на село Войводино, община Вълчи дол ще изразят недоволството си от изграждане на сметище пред сградата на кметството в селото. Протестът ще се проведе на 1 септември, от 14 часа.

Според жителите сметището се строи твърде близо до населеното място и до вододайната зона, захранваща 9 населени места. Местността е дом за различни видове птици и животни - защитени видове. Хората са притеснени, че ще бъде унищожена природата и замърсена водата им.

Депо за отпадъци до Виена - с парк и дом на птици и редки животни

Не навсякъде сметищата са приятно място за разходки, но във Виена депото Раутенвег е превърнато от общината в атрактивна дестинация. Вс...

"Селото е с уникална, чиста природа и никой от живеещите тук няма да позволи то да се превърне в сметище. Не сме наематели в селото, имаме домове и никой няма право да игражда сметище в селото без наше съгласие", заявиха хората от селото. Те са категорични, че не бива да се замърсява селото и застрашава здравето им.

Събира се подписка срещу изграждането на сметище в района от жителите на селото, която ще бъде внесена до кмета на Вълчи дол, до председателя на Общинския съвет - Вълчи дол, до Областен управител на област с административен център Варна, до Министъра на околната среда и водите, до министър-председателя на Република България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com