Почти всички от варненската "фабрика за убийства" са вече с обвинения

14672
Почти всички от варненската "фабрика за убийства" са вече с обвинения
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от общо 9-имата участници във варненската организирана престъпна група, създадена с цел убийства, телесни повреди и принуда. Тези хора са заподозрени за убийствата на семейство Дамянови и Борислав Манджуков.

На двама предстои да бъдат повдигнати обвинения. Те в момента са в затвора по други дела. Това са Петър Благоев и Христо Георгиев, съобщиха от прокуратурата.

На двама от групата обвиненията са повдигнати задочно - на ръководителя на групата Радослав Калчев и на Недялко Цветков, които до момента са в неизвестност и се издирват. Обвинени като участници в престъпната структура са Николай Илиев, Галин Мирчев, Николай Тошев, Мирослав Михалев и Деян Михалев.

Николай Илиев е задържан на 21 януари 2015 г. при специализирана операция, на 24-ти януари спецсъдът му определи мярка "задържане под стража". Делото по мярката му за неотклонение на втора инстанция е насрочено за 3 февруари 2015 г. В ареста са Галин Мирчев и Николай Тошев, те са задържани по друго дело на специализираната прокуратура за наркоразпространение. На Мирослав Михалев и Деян Михалев е наложена мярка за неотклонение "подписка". Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2004 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com