"Паякът" във Варна поскъпва

11527
"Паякът" във Варна поскъпва
Снимка: dariknews.bg

Таксата за принудително репатриране на автомобили с „паяк“ във Варна се увеличава до суми, които варират между 45 и 55 лв. Досега тя беше 30 лв. 

Промяната беше гласувана на днешното заседание на съветниците от Постоянната комисия „Финанси и бюджет“ към Общинския съвет.

Три автомобила тип "паяк" ще работят в Стара Загора от днес

От днес на територията на град Стара Загора ще заработят нови два специализирани автомобила тип „паяк”, с което броят им ст...

Ако ви вдигнат возилото в „Аспарухово“ ще дължите на „паяка“ 45 лева. Когато ви вземат колата от „Чайка“, „Левски“, „Младост“, „Трошево“, „Възраждане“, „Победа“, „Галата“ ще дължите 50 лева. Ако автомобилът ви е взет от „Владиславово“, „Виница“ или квартал „Бриз“ ще ви вземат 55 лева, информира ИА "Черно море".

Членовете на комисията одобриха и въвеждането на такса за репатриране на излезли от употреба ППС. Досега такава на собствениците не бе събирана и извозването до паркинг, намиращ се до наказателния под Аспарухов мост, ставаше за сметка на общината.

Ако предложението на кмета получи одобрение на следващата сесия на местния парламент, това ще се промени и ще бъде въведена такса. Размерът й отново ще зависи от това в кой район на града се намира автомобилът. За центъра и квартал Аспарухово сумата ще е 22 лева, за зона „Квартали“ с обхват „Чайка“, „Левски“, „Младост“, „Трошево“, „Възраждане“, „Победа“, „Изгрев“, „Галата“, „С. И. Рилски“ цена ще е 25 лева, а за зона „Крайни квартали“ с обхват „Владиславово“, „Виница“, „Бриз“ и всички селищни образувания таксата ще е 27 лева. Такива ще са цените й при търсене на съдействие за репатриране, когато превозно средство пречи на строеж или друга дейност и трябва да бъде преместено на малко разстояние.

Шефът на общинското предприятие обоснова разликата в цените за репатриране на автомобил заради неправилно паркиране и репатриране на излязъл от употреба автомобил с наличието на социалния елемент. По думите му човек може да не бракува колата си, защото няма средства и по-малката такса няма да го натовари толкова, информира Moreto.net.

Стара Загора ще се сдобие с нов наказателен паркинг и 2 "паяка"

С 36 гласа „За" и нито един „против" общинските съветници на Стара Загора гласуваха днес предложението на кмета Живко Тодор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com