Отново стартира проект „Младежки информационно – консултантски център Варна“

12763
Отново стартира проект „Младежки информационно – консултантски център Варна“

Сдружение „Младежки информационен доброволчески център“ в партньорство с Община Варна, чрез Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ ще реализира МИКЦ по Национална програма за младежта 2011-2015, Подпрограма 1: „Развитие на мрежата от Младежки информационно консултантски центрове” през периода 15.01.2015 - 15.11.2015 г., с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.

Програмата е насочена към млади хора на възраст от 15 до 29 години.

Грипна ваканция и във Варна

Във Варна е обявена грипна епидемия. Учебните занятия се прекратяват от утре, 27 януари. Това съобщи директорът на Регионалната здравна...

Младежкият център, независимо от липсата на финансиране за 2014 година реално не е спирал да функционира, макар ефективността на провежданите мероприятия да беше далеч по-малка.

Сдружението печели проект за пореден път по тази национална програма и вече има натрупан опит в предоставянето на качествени и достъпни информационни и консултантски услуги на младите хора от град Варна и областта.

Основна цел, която поставяме пред екипа на МИКЦ Варна в следващите десет месеца е развиване на дейности най-вече в областта на социалните иновации на младежи. Ние виждаме социалните иновации като инструмент за развитие на младежки политики, устойчиво решаване на проблемите с безработицата, креативност, партньорства, обмяна на опит и образование и преди всичко като тема, която е интересна за Европа и нужна за България и Варна. Стремежът ни ще бъде да предлагаме адекватен достъп до информация и консултации на теми, които вълнуват младите хора. В предоставянето на информационни и консултантски услуги ще бъдат застъпени темите за развитието на доброволчеството, участието на младите хора в процесите на местната власт, намирането на работа и успешната реализация на пазара на труда, включването на младежи в неравностойно социално положение и на младежи от малцинствени групи. Ще предоставяме психологически, здравни и юридически консултации за младите хора от експерти в съответните области.

Ще продължим с реализирането на ежемесечни обучения и тренинги, като отново ще използваме изключително интересните за младите хора интерактивни методи на провеждане, като същите ще бъдат водени от професионални тренери с опит.

Фекални води замърсяват плажната ивица край Варна

Фекални води от хотели и вили се изливат на крайбрежната алея и от там през плажната ивица се вливат във водите на Черно море на плаж К...

Особено внимание ще бъде отделено на Световните дни за младежка активност, Европейска седмица за младежка активност, както и при ежегодното отбелязване на Международния ден на младежта – 12 август.

Предизвикателствата в днешно време са много, но най-голямото е младежката безработица. За нас ще бъде голям успех ако успеем да помогнем за реализацията на младежи, които не искат да учат, работят и да участват в обществения живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com