Осъдиха варненец, убил сина си в катастрофа

5670
Осъдиха варненец, убил сина си в катастрофа
Снимка: БГНЕС

Една година и четири месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от три години, е присъдата на Варненския окръжен съд за 39-годишен варненец, причинил по непредпазливост смъртта на 13-годишния си син при катастрофа, съобщават от пресслужбата на магистратурата.

Пътно-транспортното произшествие е станало на 3 януари тази година на автомагистрала "Черно море", в местността "Туфова кула". В автомобила пътували семейството и двете им деца. Подсъдимият карал с несъобразена скорост в хлъзгав участък, а децата на задните седалки пътували без обезопасителни колани. Бащата нарушил правилата за движение, превишавайки максимално допустимата скорост за шофиране при сняг и при зимни условия до 70 км/ч. В резултат на инцидента двете му деца пострадали и били откарани в болнично заведение с множество наранявания. 13-годишният му син починал вследствие на травматични увреждания, причинени от катастрофата.

Поет защитава правата на пешеходците във Варна

Поетът Валери Станков легна на пешеходна пътека във Варна, за да защитава правата на пешеходците да минават по нея, съобщи „24 ча...

Делото бе гледано в условия на съкратено съдебно следствие. Съдът присъди наказание две години лишаване от свобода, което редуцира до година и четири месеца. Банков бе лишен от правото да управлява МПС за срок от 3 месеца.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд Варна в 15-дневен срок.

 

 

Блъснаха пешеходка, пресичаща на червено, във Варна

26-годишна жена е била блъсната от автомобил на пешеходна пътека, но при червен забранителен сигнал за пешеходци. Инцидентът е станал в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com