Огромен лайнер акостира на пристанище Варна

24588
Огромен лайнер акостира на пристанище Варна
Снимка: БГНЕС

Предвидено е днес огромен пасажерски кораб да акостира на пристанището във Варна. Заради размерите си лайнерът Celebrity Constellation няма да може да влезе в пристанището и ще пусне котва в залива, съобщи за Дарик шефът на варненското пристанище Божидар Чапаров, съобщи "Дарик". 

Дългият 294 метра кораб има газене от 8,30 метра, при максимална дълбочина на пасажерските места на Морска гара 8,50 метра. Освен това капитанът на кораба изисквал да има поне метър вода под кила, което прави невъзможно влизането му в порта. 

Малта отказа да пусне кораб в пристанището си заради съмнения за ебола

Малта не е допуснала в пристанището си кораб от Гвинея заради предполагаем случай на ебола на борда. Корабът е потърсил медицинска помо...

Celebrity Constellation ще посети Варна три пъти в рамките на по-малко от месец - на 22 септември, 4 и 16 октомври, уточни шефът на порт Варна. Желаещите да разгледат града и местните забележителности ще бъдат транспортирани до брега със специални корабни лодки, наречени тендери. 

Корабът е част от флотилията на компанията Celebrity Cruises. Плава под малтийски флаг. Плаващият хотел побира над 2000 пътници и има близо 1000 души екипаж. 

Гигантският плавателен съд е широк 32 метра и има 13 палуби, до които се стига чрез 4 асансьора. Сред екстрите му са 3 басейна, фитнес, баскетболно игрище, СПА център, казино, театър, библиотека, магазини, няколко ресторанта и кафенета. 

Цените на предстоящия през септември круиз в Черно море и край бреговете на Гърция започват от 1599 щатски долара за 12 нощувки на луксозния лайнер.

Корабът на "Грийнпийс" пристигна във Варна

Ветроходът на "Грийнпийс" Rainbow Warrior акостира на Морска гара, предаде БГНЕС. Визитата е част от Средиземноморското турне на ветро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com