Неделният протест на Варна - за оставка на шефовете на МВР и още нещо

19363
Неделният протест на Варна - за оставка на шефовете на МВР и още нещо
Снимка: БГНЕС

Оставка на шефа на Областната дирекция на МВР Николай Калчев и на заместника му Димитър Димитров ще искат варненци на протест, организиран чрез Facebook. Протестът-шествие ще се проведе в началото на знаков месец - на 1 февруари, неделя.

С шествието варненци искат вътрешно разследване на МВР в града, както и темата за джебчийките да се превърне в публичен дебат. И Калчев, и Димитров са назначения от времето на Пламен Орешарски. Протестът започва на обяд – в 12:00 часа, пред сградата на кметството и ще се насочи към сградата на ОД на МВР.

Варна излиза с искане за оставки в МВР и прокуратурата заради джебчийките

Проблемът с джебчийките във Варна си остава въпреки усилията на куп доброволци, които опитват да ги спрат, особено в градския транспорт...

Организацията на събитието е поета от Калоян Георгиев – човекът, който организира в социалната мрежа гражданските патрули в морската ни столица, борещи се с джебчийките, действащи предимно в градския транспорт на Варна. Мобилизация за протеста има в пет Facebook групи - "Варна джебчии", "Покажи, че има джебчийка в автобуса", "МВР да спре циганина да краде!", "Граждански патрули" и "Граждански патрули срещу джебчийките във Варна". Всички тези сайтове масово цитират сайта „Нова Варна”, в който работи самият Георгиев – или поне така твърди той във Facebook профила си.

Сайтът "Нова Варна" е проект на Георги Костов, областен координатор на ПП "Лидер" в града. Преди европейските избори разследващият сайт „Биволъ” публикува статия, в която твърдеше, че точно Георги Костов е „продавал” застъпници на партията на Ковачки на БСП.

Дотук Калоян Георгиев отказва всякакви медийни изяви, но обяснява тезата за създаването на гражданските патрули. Георгиев сочи като „развъдник” на джебчийките град Игнатиево, а като техен тартор – бизнесменът Бако Стоянов. Самият Стоянов вече заплаши Георгиев със съд. Стоянов се занимава със строителен бизнес и твърди, че няма нищо общо с джебчийките.

Друго лице, свързвано с протестите, е кикбоксьорът и председател на "Спортен клуб Триумф" - Александър Арамов. Неговият клуб  откри зала по кикбокс в „Аспарухово” по проект на Община Варна – „Младежки проекти 2014”

Граждански патрули се борят успешно с джебчийките във Варна

Във Варна будни граждани са се организирали и буквално нападат и залавят джебчийки, действащи в центъра на града, главно по бул. &bdquo...

Според слуховете наглите крадли се ползват с политически протекции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com