Най-мащабното книжно изложение на открито акостира във Варна

7217
Най-мащабното книжно изложение на открито акостира във Варна

Между  31-ви юли и 9-и август 17 бели шатри ще бъдат дом за книгите на над 50 от водещите български  издателства. Пространството от  хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център  ще обогати и доразвие многообразието на градската среда – всеки ден от 10.00 до 22.00 ч.

"Алея на книгата" е уникален формат за България, който през последните години се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно събитие. Началото е именно във Варна през 2010 г. Оттогава то утвърждава позицията си на традиционно културно събитие за града и всяка година  увеличава своите почитатели. „Алея на книгата“ се провежда вече в София, Пловдив и Бургас, но Варна остава първият и най-последователен домакин на форума.

Стана ясно кои обекти са били дезинфекцирани по подозрение за антракс

Всички проби на месото от транжорна „Дари” за антракс са отрицателни, обяви областният управител на Варна Стоян Пасев с...

Специално за „Алея на книгата“ 2015, за срещи с читателите, във Варна пристигат едни от най-популярните и обичани български автори.

ВАРНА СЕ ПРЕВРЪЩА В ОТВОРЕНА СЦЕНА ЗА ЛИТЕРАТУРА

В популярни културни пространства, на нетрадиционни места на открито, в неформална обстановка всяка вечер ще се случват литературни четения и срещи с обичани български писатели и поети. Литературният кът, разположен на "Алея на книгата" ще срещне публиката с млади и вече утвърдени автори, включително с най-популярните варненски имена, представители на различни жанрове.

Кметът на Варна припадна на честването на Васил Левски

Кметът на Варна Иван Портних не издържа на адската жега и припадна по време на честването на 178 години от рождението на Васил Левски, ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com