На 6 януари, на път за Варна: Пилотът опитал да успокои Сидеров, че приземява самолета

159398
На 6 януари, на път за Варна: Пилотът опитал да успокои Сидеров, че приземява самолета
Снимка: БГНЕС

Пилотът на самолета, в който Волен Сидеров и неговите сподвижници и депутати от „Атака” спретнаха нечуван скандал с френското културно аташе Стефани Дюмортие и с други пасажери, е предупредил политика, че ако не престане с фриволното си държание, ще приземи машината. За това информира вестник „Преса”, позовавайки се на обвинителния акт на прокуратурата срещу Сидеров.

Заради скандалния случай от 6 януари тази година на редовния полет на „България Ер” от София за Варна, на Сидеров беше повдигнато обвинение в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда.

Чуколов: Сидеров спешно се върна в София заради коалицията ГЕРБ - ДПС

"Партия „Атака" ще влезе в следващия парламент. Единствената коалиция, която ще правим, е с избирателите", категоричен бе зам.-пр...

Ескалация на напрежение в самолета

Съгласно обвинителния акт на борда на самолета за Варна освен лидера на „Атака“ били и депутатите от партията Деница Гаджева, Гален Монев, Десислав Чуколов, Кристиян Димитров, Илиан Тодоров и Миглена Александрова. Малко след като се настанили, Сидеров се изправил на пътеката и подхванал шумен разговор с колегите си. Точно зад тях дремела френският културен аташе Стефани Дюмортие, която се събудила. Сидеров я видял и се обърнал към нея с директния въпрос откъде има пари да си купи самолетен билет, пише в обвинителния акт. Тя се извинила, че не разбира български, а Сидеров побеснял. Притеснена, Дюмортие го помолила да се успокои, но този път на словашки език. Това още повече афектирало събеседника й, който крещял, че е лъжкиня.

„След като говориш на няколко езика, значи си терористка“, заключил лидерът на „Атака“. Това преляло чашата и Дюмортие повикала старшата стюардеса. Политикът поискал да види документите на чужденката, защото смятал, че е подозрителна. Той извадил депутатската си карта, размахал я и настоявал, че има право да изисква чужди документи.

Версията на Сидеров е по-различна. Според него Дюмортие му казала "да не носи мръсна значка на ревера си". Сидеров и отвърнал да не обижда българските символи, а френското аташе му върнало с думите, че "българите били тъпи и не заслужавали да са в ЕС".

След няколко по-остри реплики стюардесата решила да премести французойката в салона за бизнес класа и да тушира напрежението. Сидеров обаче не спирал да върви след тях.

Сидеров не получи навреме обвинението за нападението над варненския полицай

Софийски градски съд не даде ход на делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство. ...

Стюардесата се оплакала на командира на полета.

„Кажете му, че кацаме, и го накарайте да си седне на мястото“, инструктирал я пилотът. И това обаче не помогнало, защото Сидеров продължил да пита Дюмортие какво прави в България. Пилотът на самолета разбрал, че ситуацията няма да се успокои, включил надписите за кацане и предупредил всички пътници да си сложат коланите, макар че още било рано за приземяване. Мярката подействала и Сидеров си седнал на мястото.

Скандалът в автобуса

Изнервеният лидер на „Атака“ и депутатите се качили на автобуса, който превозва пасажерите от пистата до терминала. Случаен поглед на един от пътниците - Димитър Бахнев, накарал Сидеров да изригне с репликата: „Ти какво ме гледаш, бе? Как се казваш? Ще те съдя!“, крещял депутатът и искал документите му. Посегнал да го удари в лицето, но като не успял, ритнал Бахнев по крака. Наложило се шофьорът на автобуса и полицай да се намесят, за да укротят разбеснелия се политик, твърди прокуратурата.

Скандалът продължил и на паркинга, където Сидеров и компания се засекли отново с Бахнев и баща му. „Дай си имената! На какъв се правиш? Ще те смачкам!“, крещял партийният лидер. Пристигнали полицаи от Варна, което още повече го разгневило.

Сидеров съди Векилска и bTV, "Атака" не била свързана с КТБ

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров завежда иск за клевета срещу bTV и Мариана Векилска. Според Сидеров водещата на „Тази неделя" е ...

„Не вярвам в българската полиция, защото това е мафия! Вие сте корумпирани и пазите престъпниците! Гранична полиция е най-корумпираната служба! Пазите наркотрафиканти! За ТИМ ли работите“, викал Сидеров в истерия. Полицаите решили да скрият Бахнев и баща му в сградата на летището, но политикът тръгнал след тях, бутал се и дърпал униформите им. Блъснал с ръка полицая Костадин Колев, а после го ударил с юмрук в лицето. „Вие делите парите от наркотиците. Щом не ми съдействате, ще познаете страданието!“, заплашвал лидерът на „Атака“, а депутатите му пригласяли.

Волен Сидеров е дал обяснения по случая, но не се е признал за виновен. До делото се стигна, след като той доброволно се съгласи да бъде разследван и да не се ползва от имунитета си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com