Министърът на образованието и науката на работно посещение във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

12382
Министърът на образованието и науката на работно посещение във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

Министърът  на образованието и науката проф. д-р Тодор Танев беше на работно посещение днес (28 януари) във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. 

В рамките на посещението си той се срещна с ръководството на висшето училище и се запозна с перспективните направления в дейността на Варненския свободен университет, в контекста на стратегическото развитие на европейското образователно пространство. Сред обсъжданите теми бяха интернационализацията на образователната и научно-изследователската дейност и излизането на нови образователни пазари на основата на франчайз; разширяването на обучението на чуждестранни докторанти в университета разработването на значими международни и национални проекти; разширяването на студентската и преподавателска мобилност по Еразъм +.

Студенти от Варненския свободен университет работиха в разширена реалност

Опитът на университета в Ковънтри при разработване на предприемачески модели в подкрепа на бизнеса представиха пред студенти и преподав...

Представени резултати и добри практики за академично партньорство на университета с бизнеса и работодателските организации. Министър Танев оцени високо инициативите на Варненския свободен университет за разработването на инструментариума на Иновативната стратегия за интелигентна специализация, клъстерите на компетентност и др.

Министър Танев сподели вижданията си за осигуряване на ново качество на образователния процес и научно-изследователската дейност на основата на съвременни европейски показатели в синхрон с изискванията за повишаване качеството на преподавателския състав.

Министър Танев отбеляза нарастващия авторитет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър “ като един от водещите частни български университети, който въвежда иновативни подходи и разширява партньорството си с водещи чуждестранни университети. Той подчерта необходимостта от осигуряване на реална  равнопоставеност между държавното и частното висше образование в България, като важен фактор за успешно развитие на реформата на висшето образование у нас. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com