Миньорите в "Черно море" са готови да стоят под земята, за да си вземат парите

66895
Миньорите в "Черно море" са готови да стоят под земята, за да си вземат парите
Снимка: Getty Images / Guliver

Ако господата от НЕК не престанат да си правят оглушки и не започнат да ни чуват и най-вече слушат, то влизаме под земята и ще останем там, докато не си получим парите. Това заявиха миньорите от мина "Черно море" пред Нова телевизия.

Заради НЕК, които не плащат на ТЕЦ-а, ние не можем да си получим заплатите и нямаме осигурени елементарни условия на безопасност на труд. Знаете ли какво е да слизаш под земята и да се чудиш дали ЕВН няма да спре тока и да си останеш долу? Имаше наводнения, бедствия това лято - опасността да бъде спрян токът идва и от природата, а камо ли да знаеш, че и електоразпределителното дружество може да дръпне шалтера, заявиха миньорите.

Миньорите от "Черно море" излизат на протест

КТ "Подкрепа" съобщи, че миньорите от мина „Черно море“ са в стачна готовност. Причината е натрупаните задължения към ЕВН...

Ако НЕК не ни чуе, в сряда (17 септември) влизаме под земята и няма да излезем, казаха миньорите. Това няма да е прецедент - през миналата година точно по този начин миньорите си взеха дължимите пари. Засега протестите са едночасови преди всяка смяна.

Сега от юни насам миньорите не получават заплати и карат вече три месеца с аванс от 130 лева. Банката не я интересува какво се карат НЕК и ТЕЦ "Сливен" - иска си вноските по кредита, а всеки трети българин има задължения към банки, обобщиха картината миньорите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com