Кралев обеща физкултурни салони на деца от Варненско

49279
Кралев обеща физкултурни салони на деца от Варненско
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отвори вратите на своя кабинет и прие 20 ученици от варненската община Аврен, от селата Синдел и Приселци. Визитата беше организирана от г-жа Красимира Анастасова, народен представител от 3-ти Варненски многомандатен район и кмета на Община Аврен г-н Емануил Манолов.

На срещата стана ясно, че на територията на Аврен има 6 училища, но само едно от тях дава възможност за завършване на средно образование. Това е СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и именно за него общината е закупила фитнес оборудване – велоергометър и бягаща пътека, които са поставени в приспособено за целта помещение. Всички училища в Аврен разполагат с външни спортни площадки, но тяхната настилка се рони и руши. Младите хора от варненския регион бяха изключително настоятелни пред министъра да им помогне с построяването на физкултурни салони и спортни игрища, за да има къде да провеждат своите часове по физическо възпитание и спорт.

"Обещавам да ви съдействам за построяването на физкултурни салони и игрища, както и да проуча къде в близост до вас може да бъде създаден нов младежки център, в който да получавате безплатна професионална помощ за вашето кариерно и личностно развитие", категоричен беше министърът.

Учениците информираха Красен Кралев, че в 3-ия час по физическо възпитание момичетата обичат да спортуват лека атлетика, художествена гимнастика и волейбол, а момчетата футбол, баскетбол и бокс. Красен Кралев се ангажира в най-скоро време да гостува на община Авреин, за да види на място какви са възможностите за подобряване на материалната база за спорт и да съдейства на кмета Манолов при изготвянето на документацията за кандидатстване за финансиране към министерството или по европейски програми. Министърът обеща още да срещне учениците и с големия български боксьор Ивайло Маринов.

След визитата в ММС малките гости поеха с г-жа Красимира Анастасова на посещение и в Народното събрание.

Предлагат матура по физкултура

Матура по физкултура поиска министерството на спорта по време на дебат за образователния закон. Оттам обясниха, че тя трябва да бъде в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com