Когато киното среща книгата със Станислава Кара

21193
Когато киното среща книгата със Станислава Кара

Какво се случва когато киното се срещне с книгата? Tова ще ни разкаже кино журналистката и писателка Станислава Кара в представянето си на “Алея на книгата” във Варна.

На 5-ти август в книжарница "Сиела", авторката на "Повикът на щастливата случайност" ще разкаже кои и защо успяха да станат най-касовите екранизации и автори за тази година, какво търсят продуцентите, когато превръщат една книга във филм и коя щастлива случайност срещна холивудски звезди с книгите на Станислава. Според нея втората й книга "Повикът на щастливата случайност", както и дебютният й роман "Фалшът е начин на мислене" са много подходящи за сценарии и това, разбира се, е нейна мечта. И двете книги имат приключенска нотка, като и действието се развива по целия свят. Самата авторка държи да използва само места, които лично е посещавала. Героините й в "Повикът на щастливата случайност", например, се прехвърлят от Лондон в Лос Анджелис, Абу Даби и Тел Авив. 

Даряват книги на пострадали от наводнението в "Аспарухово" учебни заведения

Издателства от цялата страна ще направят дарение на пострадалите от наводнението в квартал "Аспарухово" учебни заведения, съобщи днес в...

Станислава Кара е единствената българска журналистка, която прави разширени интервюта със световни звезди от киноиндустрията като Кевин Спейси, Уилям Дефо, Кенет Брана, Ема Томпсън, Никол Кидман, Тим Рот, Чарлийз Терон, Аманда Сейфрид, Сет Макфарлън и много други. Срещите й се превръщат в репортажи и документални филми, а журналистката води кинорубрика, както и поддържа свой блог на тази тематика. Английската версия на дебютния й роман "Фалшът е начин на мислене" е вече в ръцете на всички знаменитости, с които се е срещала, включително и на продуценти като Дейна Брунети ("50 нюанса сиво") и Лоренцо ди Бонавентура ("Трансфромърс"). "Повикът на щастливата случайност" също ще се сдобие с английската си версия и то още тази есен. В момента Станислава работи по третата си книга и планира да посети филмовите фестивали във Венеция и Лондон тази есен за още близки срещи с холивудски знаменитости.

Можете да се запознаете с материалите на Станислава Кара тук:

https://www.youtube.com/user/StasyKara

http://stasykara.tumblr.com/ 

Алея на книгата във Варна от 1 август

Асоциация „Българска книга" открива на 1-ви август във Варна „Алея на книгата". Организаторите обещават това да е най-дъл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com