Хидроизолацията на подлезите във Варна е в лошо състояние

8829
Хидроизолацията на подлезите във Варна е в лошо състояние
Снимка: БГНЕС

49 са подлезите на територията на Община Варна.

Най-много са те на територията на район „Приморски”. Там съоръженията са разположени под булевардите „Княз Борис I” и „Васил Левски”. Подлези са разположени и под бул. „Владислав Варненчик”, както и в други райони под основни пътни артерии. Това каза за Радио „Фокус” – Варна заместник-кметът на Община Варна Христо Иванов.

София вече има център за наблюдение на подлезите

Всеки ден Столична община води война за опазване на подлезите от вандали. Оказва се, че за ремонта на един подлез отиват колосалните 50...

Основните проблеми, които се констатират при проверките, е недобра хидроизолация. Тя води до течове от покривите на съоръженията. Това е един много сериозен проблем, тъй като за да се извърши ремонт на самия подлез, първо трябва да бъде рехабилитирана пътната настилка на уличната мрежа над подлезите.

„Това е скъпо действие и до този момент подобна хидроизолация на подлезите във Варна не е правена”, посочи заместник-кметът.

Очакванията са, че при реализацията на проектите за скоростното трасе и за развитието на градската среда ще бъдат извършвани подобен тип ремонти на съоръженията.

Във Варна има пет подлеза, които са затворени и не се използват, тъй като или във времето не са били достроени, или попадат в такава зона, в която няма пешеходен трафик.

Кола "кацна" на мантинела във Варна

Катастрофа е станала днес в ранния следобед на пътя Варна – Златни пясъци. Това е съобщил очевидец на инцидента. Лек автомобил е...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com