Енчев: В комисията по досиетата са извършени груби административни престъпления

5150
Енчев: В комисията по досиетата са извършени груби административни престъпления
Снимка: БГНЕС

В комисията по досиетата за извършени груби административни престъпления, които застрашават наши сътрудници зад граница. Това заяви независимият депутат Велизар Енчев в обяснение пред bTV на сигнала, който подаде до градския прокурор на София.

"Градският прокурор на София е с улеснена работа. При моята работа в комисията по досиетата получих много шифрограми. Установих, че имената така са задраскани, че се четат", каза Енчев. По думите му става дума за престъпления поради бездействие, които разкриват имената на български сътрудници в Близкия Изток и на Балканите.

Според Енчев при тази немарливост градският прокурор трябва да се намеси и да се потърси отговорност от тези в комисията по досиетата затова че са разкрили кой се е подписвал под шифрограмите, предаде БГНЕС.

Депутатът обясни, че има и шифрограми, на които се вижда часът, минутата и денят на изпращането. По думите му това е достатъчно да се разчете шифъра, което е второ престъпление.

Енчев аргументира тезата си за заплахата от косовски вариант в България. Според него, такъв може да се случи, ако ДПС остане на позицията си да нагнетява това напрежение около възродителния процес. "В смесените райони има капсулиране на един етнос", коментира още независимият депутат.

Според него това, че ДПС не са отдали едноминутно мълчание за арменския геноцид също е нагнетяване на етническо напрежение. "ДПС се изживява като единствен автентичен представител на мюсюлманското малцинство в България. ДПС спекулира много опасно с тази тема. Това население е капсулирано и изпитва страх", каза Енчев. Той изрази възмущение като каза "може ли да слагаш знак на равенство между арменския геноцид и възродителния процес".

Енчев нарече унижение на демократизма у нас това, че премиерът Бойко Борисов е дошъл в Народното събрание и е наредил на депутатите от ГЕРБ да гласуват, но като смени думата геноцид с изтребление. "Мисля, че турската страна вътрешно е доволна от тази декларация, но за да не поставят Борисов в неудобна позиция повикаха нашия посланик и проведоха разговор с него, но не връчиха нота", каза още депутатът.

"ДПС вече не е петото колело на Борисов, а второто", подчерта Енчев. "Без ДПС не могат да приемат бюджет 2015, без ДПС не могат да приемат дълга от 16 млрд. лв., без ДПС не могат да се приемат промените в конституцията", каза още той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com