Даряват книги на пострадали от наводнението в "Аспарухово" учебни заведения

30346
Даряват книги на пострадали от наводнението в "Аспарухово" учебни заведения
Снимка: Thinkstock/Guliver

Издателства от цялата страна ще направят дарение на пострадалите от наводнението в квартал "Аспарухово" учебни заведения, съобщи днес във Варна Василка Ванчева, зам.-председател на Асоциацията "Българска книга". Помощ за училищните библиотеки осигуряват 19 фирми.

Целта е да бъдат възстановени загубите на училищните библиотеки. Дарението включва помагала по различни учебни предмети, произведения, които се изучават, художествена литература.

Престъпно - нито един районен кмет във Варна не е взел и стотинка от чакащи 200 хил. лева за почистване на канали

Работна група от седем общински съветници във Варненския общински съвет – Костадин Костадинов (председател), Антон Апостолов, Мар...

Детската градина в квартала ще получи подходящи книжки и енциклопедии.От 1 до 10 август Варна отново ще бъде домакин на Алеята на книгата, допълни Ванчева. По думите й това е уникален за страната формат, който се е утвърдил като най-мащабното пътуващокнижно събитие. В Алеята през тази година ще се представят над 50 издателства. Съпътстващата програма също ще бъде много наситена.

Предвидени са серия срещи между читатели, писатели и издатели, като в града ще пристигнат едни от най-популярните родни автори.Ванчева каза още, че по традиция Алеята се реализира в партньорство с общината, а през следващата година форматът ще стане още по-мащабен. Идеята е в рамките на книжното изложение да се проведе и международен литературен фестивал.

Според Ванчева планът е този форум да стане традиционен, като всяка година фокусът ще пада на различна държава, от която ще бъдат канени автори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com