Алея на книгата във Варна от 1 август

80826
Алея на книгата във Варна от 1 август
Снимка: АБК

Асоциация „Българска книга" открива на 1-ви август във Варна „Алея на книгата". Организаторите обещават това да е най-дългата, атрактивна и мащабна инициатива.

Алеята се разраства с всяка изминала година. Интересът на издателите към нея расте. Тази година ще има 13 издателства повече, каза пред БНР Василка Ванчева, заместник-председател на УС на Асоциация „Българска книга".

Във Варна има много и красиви книжарници, но тук хората имат възможност да се срещнат с екипите на издателствата, да получат информация за бъдещи издания, да закупят неща, които са на изчерпване и на по-ниска цена. От наша страна, пък е по-важна срещата с публиката. Да видим какво се търси, какво се предпочита. Тази среща на издатели и читатели е от взаимна полза, смята Василва Ванчева.

Традиционно шатрите с книги ще бъдат разположени на Ларгото между хотел „Черно море" и Фестивалния и конгресен център. Организаторите обещават много срещи с автори и литературни четения.

"Алея на книгата" е значимо културно събитие за Варна. По традиция на нея се представят издателства от цялата страна, които предлагат своите най-нови и най-интересни издания. В рамките на проявата се провеждат и литературни четения, както с изявени писатели, така и с млади, перспективни български автори.

"Алеята на книгата" във Варна ще продължи до 10-и август.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com