Академия за обучение на IT гейм специалисти отваря врати във Варна

85191
Академия за обучение на IT гейм специалисти отваря врати във Варна

Академия за обучение на млади специалисти в сферата на IT технологиите, програмиране, дизайн и маркетинг, отваря врати във Варна. Обучението е напълно безплатно.

У нас все по-често се търсят програмисти в сферата на компютърните игри. Българските фирми имат траен успех като производители на игри, но им липсват кадри, предаде БНТ.

БАИТ: IT секторът се нуждае от по-добра бизнес среда

Миналата година успяхме в условията на три поредни правителства, всички да допринесем браншът да порасне. Това каза Петър Иванов, предс...

Всеки, който иска да се запише в Академията на "Зариба", може да го направи без да е нужно да има първоначален опит в сферата на IT технологиите. Важното е да е фен на компютърните игри и да има желание да работи като програмист.

"Хората, които минат през нашата академия ще имат реалния шанс да станат част от нашия екип, защото в крайна сметка ние, давайки възможност на хората да учат, бихме се радвали да се присъединят към нас", заявява анализаторът Ани Палазова.

"Разликата между нашия курс и други подобни курсове, които не са свързани с гейминдустрията е, че ние още с първия курс ще правим игри", допълва Мартин Антонов, лектор.

Академията отваря врати на 9 март, като кандидатите за обучение ще трябва да издържат успешно тест, подготвен от организаторите.

IT секторът поиска от Лукарски ускоряване на издаването на "синя карта"

Да се ускори процедурата по издаване на т.нар. „синя карта“ за работа и пребиваване в България на чуждестранни специалисти ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com